Gran Canaria trailrunweek was een groot succes

  • -

Gran Canaria trailrunweek was een groot succes

Category : Uncategorized

De trailrun week op Gran Canaria begon qua weer wat wisselvallig. Gelukkig hadden we een busje gehuurd en zaten dsc01254we in no-time in het zonnige zuiden. Daar schijnt altijd de zon! De temperatuur was 20 graden in het dal, met een felle warme zon, dus dat is wel even wennen als je uit de vrieskou komt.

Op de 3e dag verbeterde het weer en konden we lekker in de bergen lopen. Daar was het iets koeler, maar vanwege de felle zon was het in de middag “t-shirt met korte broek” weer. We liepen langs watervallen, ruige rotspieken, palmbomen, cactussen, bamboe, amandelbonen in bloei, sinaasappelbomen (dus lekker vers fruit onderweg). We waanden ons soms in een Aziatische jungle, vanwege de tropische begroeiing.

Op enkele dagen werd er opgesplitst in een ‘snelle’ en een ‘minder snelle’ groep. De snellere groep kon dan een extra lus lopen, zodat we ongeveer gelijktijdig terug bij het busje waren (of we mochten even wachten op een zonnig terras, onder het genot van een koud biertje of rosé; dat is natuurlijk ook niet verkeerd). Er was ook een dag dat we een ochtendtrail en een middagtrail liepen, zodat de lopers konden kiezen tussen ’s middags een bonus trail lopen of relaxen aan het zwembad.

dsc01286Sommige lopers liepen voor het eerst in de bergen; voor hun was het een avontuurlijke en leerzame week, want de trails waren behoorlijk technisch en zwaar. Er werd onderweg de nodige aandacht besteed aan de juiste looptechniek, zowel bergop als bergaf. De wat meer ervaren lopers hebben maar liefst 152 km en 7400 hoogtemeters gelopen in zeer uitdagend terrein. Dat is echt veel! Al met al heeft iedereen zijn PR gebroken als het gaat om ‘meeste hoogtemeters per week’. Deze reisorganisatie heet dan ook niet voor niks “Verleg je grens!”:-) Je kunt altijd meer dan je zelf vantevoren denkt.

Ondanks de vele persoonlijke records en uitdagende trainingen, was er ook voldoende tijd om te relaxen, terrasje pikken in de zon, wijntjes/biertjes, gezellig kletsen, lachen en lekker uitslapen etc.. Vakantie vieren zoals vakantie bedoeld is!

Bekijk hier de foto’s