Over

“Verleg je grens” is opgericht door Adèle Peters. Hieronder stelt ze zichzelf voor:

Ik was zo’n meisje dat steevast onvoldoendes haalde voor gym op de middelbare school. Zo’n meisje dat met balsporten als laatste gekozen werd. Ik vond mezelf stuntelig, onhandig en bang. “Sporten is niks voor mij!”, heb ik jarenlang gedacht. Tijdens een actieve vakantie in de Pyreneeën2009 Nepal 0501 in 1996 werd ik op slag verliefd op de bergen. Ik besloot om het roer om te gooien. Ik meldde me aan bij de ESAC (Eindhovense Studenten Alpen Club) en begon met sportklimmen, alpien klimmen, bergwandelen, rugzaktrekkings maken, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën en ging op expeditie naar verre hoge bergen. Best leuk, al die ambitieuze plannen, maar ik had heel mijn leven inactief en redelijk ongezond geleefd. Ik was niet eens in staat om een heuveltje van 100 meter hoog op te wandelen, zonder rustpauze. Ik moest dus keihard aan mijn basisconditie werken en ging met tegenzin joggen in het bos en af en toe wat fietsen op de racefiets.

Ik heb de daarop volgende 8 jaar een haat-liefde verhouding gehad met sport. Ik wilde wel graag een goede conditie hebben, om mijn droomvakanties in de bergen waar te kunnen maken en om mee te kunnen komen met m’n klimmaatjes. Maar tegelijkertijd vond ik het moeilijk om van die bank af te komen na een vermoeiende werkdag. In het voorjaar en zomer (als de zon scheen) was ik best wel actief, maar in de herfst en winter was ik liever lui dan moe.

Ik01Vanaf 2005 kwam er heel geleidelijk wat meer regelmaat in het sporten. Doordat ik vooruitgang boekte, kreeg ik er ook meer plezier in. Op zoek naar leuke uitdagende natuurlopen kwam ik, al zoekend op internet, bij de allereerste trails in België terecht. Het woord trailrunning bestond in Nederland nog niet, maar in Frankrijk en België was dit sterk in opkomst. Ik was in 2006 bij de eerste editie van Bouillonante (22 km die uiteindelijk 24 km werd). Ik liep in 2007 mijn eerste trail in de Alpen (een 25 kilometer trail in Guillestre; ik had daar weliswaar niet voor getraind, maar was toevallig in de buurt tijdens een wielrenweek en besloot spontaan om mee te lopen). Ik liep in 2008 Trail de Hautes Fagnes (38 km). Ik vond trailrunning helemaal geweldig!

Ik verdiepte me in trainingsmethodes, trainingsopbouw, looptechniek (met name chi running), mindfulness, gezonde voeding voor duursporters, krachttraining. Het begon ergens op te lijken! 🙂

In 2013 besloot ik om mijn grens te verleggen en mezelf eens uit te dagen. En zo finishte ik op mijn 40ste  de hele triatlon (3,8 km zwemmen, 181 km fietsen, 42,2 km hardlopen) na maandenlang consistent trainen, naast een full-time baan en midden in een verhuizing. Wat een euforie! Bij de finish klonk die onvergetelijke kreet: you’re an Ironman! Ik was lichtelijk verbaasd maar ook heel trots. Ik had met deze prestatie definitief afgerekend met het negatieve zelfbeeld ‘sporten is niks voor mij’. Natuurlijk is sporten wel wat voor mij. Als je ergens helemaal voor gaat, dan kun je alles!

Een jaar later liep ik Eiger Ultratrail (101 km), zonder eerdere ultratrail ervaring in de bergen. Vanwege mijn alpiene ervaring voelde dit als thuis komen. Wat heb ik genoten van deze prachtige trail in de Zwitserse bergen! In 2015 werd ik tot mijn verrassing 2e in mijn leeftijdsklasse op de Madeira Island Ultratrail (115 km). En enkele maanden later liep ik moeiteloos de bergachtige Gran Trail Orobie (70 km) in de modder en stromende regenalpen3.

Januari 2016 heb ik mijn full time baan in de ICT opgezegd en besloten om mijn hart te volgen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en “Verleg je grens” opgericht.

April 2015 t/m mei 2016 volgde ik de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach.
logo
Van juni t/m september heb ik bij Civas de opleiding tot Mindfulness Trainer gevolgd.

Mijn missie is om anderen ook te motiveren om een grens te verleggen, op sportief én avontuurlijk gebied. Of je nu een bangerik of juist een waaghals bent. Beginnend hardloper of ervaren ultraloper, langzaam of snel, dik of dun. Fanatiek of liever lui dan moe. Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachtes. Je kunt meer dan je zelf denkt. Ik kan je helpen om jouw persoonlijke grens te verleggen en je doelen te bereiken.

Dus heb het lef, durf die eerste stap te zetten. Maak je droom waar!