Over

“Verleg je grens” is opgericht door Adèle Peters. Hieronder stelt ze zichzelf voor:

Ik was zo’n meisje dat steevast onvoldoendes haalde voor gym op de middelbare school. Zo’n meisje dat met balsporten als laatste gekozen werd. Ik was stuntelig, onhandig en bang. “Sporten is niks voor mij!”, heb ik jarenlang gedacht. Tijdens een actieve vakantie in de Pyreneeën2009 Nepal 0501 in 1996 werd ik op slag verliefd op de bergen. Ik besloot om het roer om te gooien. Ik meldde me aan bij de ESAC (Eindhovense Studenten Alpen Club) en begon met sportklimmen, alpien klimmen, bergwandelen, rugzaktrekkings maken, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën en ging zelfs op expeditie naar verre hoge bergen. Best leuk, al die ambitieuze plannen, maar ik had heel mijn leven inactief en ongezond geleefd. Ik was niet eens in staat om een heuveltje van 100 meter hoog op te wandelen, zonder rustpauze. Ik moest dus keihard aan mijn basisconditie werken en ging met tegenzin joggen in het bos en af en toe wat fietsen op de racefiets.

Ik heb de daarop volgende 8 jaar een heuse haat-liefde verhouding gehad met sport. Ik wilde wel graag een goede conditie hebben, om mijn droomvakanties in de bergen waar te kunnen maken en om mee te kunnen komen met m’n klimmaatjes. Maar tegelijkertijd vond ik het erg moeilijk om van de bank af te komen na een vermoeiende werkdag. In het voorjaar en zomer (als de zon scheen) was ik best wel actief, met de geplande bergsportvakantie als stok achter de deur, maar in de herfst en winter was ik liever lui dan moe.

Ik01Vanaf 2006 kwam er heel geleidelijk iets meer regelmaat in het sporten. Doordat ik vooruitgang boekte, kreeg ik er ook meer plezier in. Op zoek naar leuke uitdagende natuurlopen kwam ik, al zoekend op internet, bij de allereerste trails in België terecht. Het woord trailrunning bestond in Nederland nog niet eens, maar in Frankrijk en België was dit sterk in opkomst. Ik was in 2006 bij de eerste editie van Bouillonante (22 km die uiteindelijk 24 km werd). Ik liep in 2007 mijn eerste trail in de Alpen (een 25 kilometer trail in Guillestre, die ik toevallig tegen het lijf liep tijdens een fietsvakantie). In 2008 liep ik Trail de Hautes Fagnes (38 km) en zo plande ik ieder jaar wel weer een leuk evenement om naar toe te werken.

Ik verdiepte me langzamerhand steeds meer in trainingsmethodes, trainingsopbouw, looptechniek (met name chi running), mindfulness, gezonde voeding voor duursporters, krachttraining. Het begon stapje voor stapje steeds serieuzer te worden… 🙂

In 2013 besloot ik om mijn grens te verleggen en mezelf uit te dagen. En zo finishte ik op mijn 40ste  zomaar de hele triatlon (3,8 km zwemmen, 181 km fietsen, 42,2 km hardlopen) na maandenlang consistent trainen, naast een full-time baan en midden in een verhuizing. Wat een euforie! Bij de finish klonk die onvergetelijke kreet: You are an Ironman! Ik was verbaasd dat mijn lichaam zoiets extreems aan kon. Ik had met deze Ironman afgerekend met de negatieve overtuiging in mijn hoofd dat sporten niks voor mij is. Natuurlijk is sporten wel wat voor mij. Iedereen kan sporten! Als je ergens helemaal voor gaat, dan kun je veel meer dan je vantevoren denkt.

Een jaar later liep ik Eiger Ultratrail (101 km), zonder ultratrail ervaring in de bergen. Vanwege mijn alpiene ervaring voelde dit als thuis komen. Wat heb ik genoten van deze prachtige trail in de Zwitserse bergen! In 2015 werd ik tot mijn verrassing 2e in mijn leeftijdsklasse op de Madeira Island Ultratrail (115 km)alpen3. Ik maakte daarnaast ook jaarlijks een avontuurlijke solo trektocht door technisch alpien terrein, met lichte bepakking; het zogenaamde fastpacking.

Januari 2016 heb ik mijn full-time baan in de ICT opgezegd en besloten om mijn hart te volgen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en “Verleg je grens” opgericht. In eerste instantie combineerde ik “Verleg je grens” nog met een part-time bijbaantje. Vanaf 1 mei 2018 ben ik echter 100% ZZP-er en focus ik me alleen nog maar op die werkzaamheden waar ik blij van word en waar ik energie van krijg!

April 2015 t/m mei 2016 volgde ik de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach.
logo
Van juni t/m september 2016 heb ik bij Civas de opleiding tot Mindfulness Trainer gevolgd en in maart 2018 volgde ik de cursus Mindfulness in coaching.

Juni 2018 volg ik de 2-daagse training Wilderness First Aid, omdat veiligheid en zelfredzaamheid in onherbergzame gebieden bij mij hoog in het vaandel staan.

Mijn missie is om anderen te motiveren om een grens te verleggen, op sportief én avontuurlijk gebied. Of je nu een bangerik of juist een waaghals bent. Beginnend hardloper of ervaren ultraloper, langzaam of snel, dik of dun. Fanatiek of liever lui dan moe. Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachtes. Je kunt altijd meer dan je zelf denkt. Ik wil je inspireren om jouw persoonlijke grens te verleggen en mooie doelen te bereiken.

Dus heb het lef, durf die eerste stap te zetten. Maak je droom waar!