Over

“Verleg je grens” is opgericht door Adèle Peters. Hieronder stelt ze zichzelf voor:

Ik was zo’n meisje dat steevast onvoldoendes haalde voor gym op de middelbare school. Zo’n meisje dat met balsporten als laatste gekozen werd. Ik was stuntelig, onhandig en bang. “Sporten is niks voor mij!”, heb ik echt jarenlang gedacht. Tijdens een actieve zomervakantie in de Pyreneeën2009 Nepal 0501 in 1996 werd ik op slag verliefd op de bergen. Ik besloot daarna om me aan te melden bij de ESAC (Eindhovense Studenten Alpen Club) en startte met sportklimmen, alpien klimmen, bergwandelen, rugzaktrekkings maken, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën en ging uiteindelijk zelfs op expeditie naar afgelegen hoge bergen. Best leuk, al die ambitieuze klimplannen, maar ik had heel mijn leven inactief en ongezond geleefd. Ik was niet eens in staat om een heuveltje van 100 meter hoog op te wandelen, zonder rustpauze te nemen. Ik moest dus aan mijn basisconditie werken en ging met tegenzin joggen in het bos en sporadisch wat fietsen op een oude racefiets. Ik heb de daarop volgende 8 jaar een heuse haat-liefde verhouding gehad met sport. Ik wilde wel graag een goede conditie hebben, om mijn droomvakanties in de bergen waar te kunnen maken. Maar tegelijkertijd vond ik het erg moeilijk om van de bank af te komen na een vermoeiende werkdag. In het voorjaar en zomer (als de zon scheen) was ik redelijk actief, maar in de herfst en winter zakte ik weer in en was ik liever lui dan moe.

Ik01Vanaf 2006 kwam er geleidelijk iets meer regelmaat in het sporten. Doordat ik langzaam vooruitgang boekte, kreeg ik er ook steeds meer plezier in. Op zoek naar leuke uitdagende natuurlopen kwam ik -al zoekend op internet- bij de allereerste trails in België terecht. Het woord trailrunning bestond in Nederland nog niet, maar in Frankrijk en België was deze term sterk in opkomst. Ik was in 2006 dan ook bij de eerste kleinschalige editie van Bouillonante (de 22 km die uiteindelijk 24 km werd). Ik liep in 2007 mijn eerste trailtje in de Alpen (een 25 kilometer bergtrail in Guillestre, die ik toevallig tegen het lijf liep tijdens een fietsweek). In 2008 liep ik Trail de Hautes Fagnes (38 km). En zo plande ik ieder jaar wel weer een leuk evenement als stok achter de deur.

Ik verdiepte me steeds meer in trainingsmethodes, trainingsopbouw, looptechniek (met name chi running), mindfulness, gezonde voeding voor duursporters, krachttraining. Het begon stapje voor stapje wat serieuzer te worden… 🙂 In 2013 besloot ik om mijn grens te verleggen en mezelf eens uit te dagen. En zo finishte ik op mijn 40ste  zomaar de hele triatlon: 3,8 km zwemmen, 181 km fietsen, 42,2 km hardlopen. Wat een euforie! Bij de finish klonk die onvergetelijke kreet: You are an Ironman! Ik was verbaasd dat mijn lichaam zoiets zwaars aan kon. Ik had met deze Ironman definitief afgerekend met de negatieve overtuiging in mijn hoofd dat sporten niks voor mij is. Natuurlijk is sporten wel wat voor mij! Iedereen kan sporten. Het maakt totaal niet uit hoe getalenteerd of hoe snel je bent. Je kunt altijd je eigen grens verleggen.

Een jaar later liep ik Eiger Ultratrail (101 km), zonder eerdere ultratrail ervaring. Wat heb ik genoten van deze prachtige trail in de Zwitserse bergen! In 2015 werd ik 2e in mijn leeftijdsklasse tijdens de Madeira Island Ultratrail (115 km met 7000 hoogtemeters)alpen3. Ik maakte daarnaast ook jaarlijks een avontuurlijke solo trektocht, door technisch alpien terrein, met lichte bepakking; het zogenaamde fastpacking. Misschien nog wel zwaarder en uitdagender dan zo’n ultratrail in de bergen…

In 2016 heb ik mijn full-time baan in de ICT opgezegd en besloten om mijn hart te volgen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en “Verleg je grens” opgericht. In eerste instantie combineerde ik “Verleg je grens” nog met part-time bijbanen. Maar vanaf 1 mei 2018 ga ik 100% voor “Verleg je grens” en focus ik me op werkzaamheden waar ik echt blij van word en waar ik energie van krijg!

Mijn missie is om anderen te motiveren om een grens te verleggen, op sportief én avontuurlijk gebied. Of je nu een bangerik of juist een waaghals bent. Beginnend hardloper of ervaren ultraloper, langzaam of snel, dik of dun. Fanatiek of liever lui dan moe. Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachtes. Je kunt altijd meer dan je zelf denkt. Ik wil je inspireren om jouw persoonlijke grens te verleggen en mooie doelen te bereiken.

Dus heb het lef, durf die eerste stap te zetten. Maak je droom waar!


Opleidingen

April 2015 t/m mei 2016 volgde logoik de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach.

 

Februari t/m maart 2019 volgde ik de trainersopleiding Bewust Hardlopen. Bij bewust hardlopen gaan we op zoek naar jouw optimale loopstijl: minder belastend (blessurevrij), energie zuiniger en plezieriger lopen op de trails.

Van juni t/m september 2016 heb ik bij Civas de opleiding tot Mindfulness Trainer gevolgd en in maart 2018 deed ik de cursus Mindfulness in coaching

Juni 2018 volgde ik de 2-daagse training Wilderness First Aid, omdat veiligheid en zelfredzaamheid in onherbergzame gebieden bij ons zeer  hoog in het vaandel staan.